srpski
magyar
english
Ad astra per aspera.
Deneš Nađ - personalni vebsajt (sa informatikom)

O meni

Ja sam ovaj ispod. Kako vreme leti...!
Obrazovanje
Škola Mesto Školska godina Kvalifikacija
Tehnički Fakultet 'Mihajlo Pupin' Zrenjanin 2014/15 - 2015/16 master profesor informatike i tehnike
Tehnički Fakultet 'Mihajlo Pupin' Zrenjanin 2005/06 - 2007/08 profesor informatike
Građevinski Fakultet Viši stupanj Subotica 1982/83 - 1985/86 građevinski inženjer
Obr. vasp. org. poziv. usm. obr. i vasp. srednjeg stupnja 'Lazar Nešić' Subotica 1979/80 - 1980/81 tehnički crtač, stručni radnik-tehničar hidrogradnje
Škola za zajed. srednje vasp. i obr. 'Bratstvo-Jedinstvo' Bačka Topola 1977/78 - 1978/79  
Osnovna škola 'Čaki Lajoš' Bačka Topola 1969/70 - 1976/77  
Tehnički Fakultet "Mihajlo Pupin" (2017)
Povodom okolnosti ukazala se potreba za sticanje kvalifikacije za predavanje još jednog predmeta, što je tehničko obrazovanje. Upisao sam se na master studije fakulteta, gde sam posle 2 godine, polaganja 4 ispita razlike i 9 redovnih ispita konačno i uspeo u svojim namerama.
Tehnički Fakultet "Mihajlo Pupin" (2009)
Posle zaposlenja kao nastavnik informatike (od školske godine 2003/2004) ukazala se potreba za daljim obrazovanjem. Sa stručnim znanjem nije bilo problema, jer sam već od 1987 godine stalno radio na polju informatike. Naravno čovek uči do kraja života i u svojoj struci, ali tu je i problem pedagogije, didaktike, metodike, psihologije, čije proučavanje mi je takođe dobro došlo u dodatnom studiranju. Sa prethodne više škole su mi priznali 4 ispita, ostalo je "samo" njih 35 da se položi. Trebalo mi je 3 godine za to. Ako je još neko zainteresovan za takve stvari, tu je adresa web-strane fakulteta.
Građevinski fakultet
Još veća samostalnost. Zbog nemogućnosti putovanja posle mesec dana sam postao podstanar sa kolegom sa fakulteta. Postali smo pravi prijatelji.
Učili smo, skoro svake nedelje smo obišli svaki bioskop (u ono vreme bilo ih je 4!) , stidljivo smo pogledali i ženski svet - i davali smo ispite. Studentski dani su mi bili stvarno lepi, bez obzira na privremene poteškoće. Informacije na web-strani fakulteta. Naravno ne o meni!
Tada sam video prvi računar u životu, čuveni ZX Spectrum. Ko se još seća toga?
U vidokrugu mi se prvi put našao i prvi PC. Kolega sa fakulteta ga je koristio u učenju. Ako se ne varam, bio je marke Schneider. Nisam ni slutio, koliku ulogu će igrati računari u mom budućem životu.
Srednja škola "Lazar Nešić"
Dodatne teškoće. Svakidašnje putovanje u Suboticu. Društvo je bilo dobro - iz cele Vojvodine. Navikavanje na samostalnost. Razredna starešina: Kiš Šandor.
Dragi moji vršnjaci, gde ste?
Srednja Škola "Bratstvo-Jedinstvo"
Prve teškoće. Imao sam problema sa nemačkim jezikom, ali na kraju sam ga savladao. Ruku na srce, u početku su padale trojke i dvojke! Moje starešine: Harangozo Varga Lidija i Kišimre Tibor.
Osnovna Škola "Čaki Lajos"
Jedina i neponovljiva - osnovna škola! Kada čovek prvi put kroči iz bezbrižnog detinjstva u svet sa radnim navikama. Moje starešine iz onih vremena: Aleksić Žužana, Hunjadi Gizela, Stefanović Ilona, Beše Bela. Učili smo i pravili đačke nestašluke, časovi su nam često bili predugački. Interesantno, danas kao nastavniku svaki čas mi je prekratak!
Kada se vidimo?
POSETIOCI
 
AmazingCounters.com
VREME
BAČKA TOPOLA
IMPRESSUM
Dizajn i održavanje: Deneš Nađ, 2019
PRATITE ME
WYSIWYG Web Builder